- Hakkımızda
- Hece Kitapları
- Dilbilim
- Antoloji
- Tarih
- Anlatı
- Bilim ve Teknoloji
- Günlük
- Portre
- Gezi/Anlatı
- Biyografik Roman
- Hatıra
- Akademik
- Söylev
- Mizah
- Polisiye Roman
- Okul Öncesi Kitapları
- Araştırma
- Biyografik İnceleme
- Roman&Öykü
- Tiyatro
- Anı
- Armağan Kitap
- Biyografi
- Çocuk
- Deneme
- Destan
- Din
- Düşünce
- Eleştiri
- Felsefe
- Gezi
- İnceleme
- Konuşma
- Mektup
- Nasihatname
- Oyun
- Öykü
- Roman
- Seçki
- Sempozyum
- Şiir
- Söyleşi
- Sözlük
- Yaşantı
- Hece Dergisi
- Heceöykü Dergisi
- Hece Dergisi Özel Sayıları
- Dergi Abonelikleri
- Yazarlar
- Satış Noktaları
- İletişim Bilgilerimiz
- Dergi Abonelikleri Hakkında
- Uluslararası Yayınevi
- Kargo Teslimi&İade Koşulları
- Yazarlarımızın Dikkatine
- Hece’den Haberler
- Basında HECE
- Fotoğraf Galerisi
- Ziyaretçi Defteri

-
HECE Dergisi Son Sayı,
-
HECEÖYKÜ Dergisi Son Sayı
-
HECE Dergisi Özel Son Sayı
Halil HAYİT
1942 yılında Denizli’nin Beyağaç ilçesinde doğdu. İlkokulu doğduğu ilçede bitirdi. İmam-hatip lisesini Isparta’da tamamladı. Aynı yıl, fark dersleri imtihanlarını vererek öğretmen okulunu bitirdi. Konya Yüksek İslâm Enstitüsünden mezun olduktan sonra 1967 yılında Tokat İmam-Hatip Lisesine tayin edildi. Burada 2 yıl öğretmen ve idareci olarak görev yaptı. Düzce İmam-Hatip Lisesinde 1 yıl, Bursa İmam-Hatip Lisesinde 7 yıl müdürlük görevinde bulundu.
1976 yılında Millî Eğitim Bakanlığına şube müdürü olarak atandı. Halk Eğitimi Genel Müdürlüğü ile Din Eğitimi Genel Müdürlüğünde şube müdürlüğü, İlköğretim Genel Müdürlüğünde de genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1981’de Bursa Yüksek İslâm Enstitüsüne dinler tarihi asistanı olarak atandı. Bu arada doktorasını tamamladı.
Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinde dinler tarihi hocalığı yaptı. 15 Mayıs 1986 - 17 Ağustos 1993 tarihleri arasında Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Evli ve üç çocuk babasıdır.
...“Milletleri yaşatan, onları ebedileştiren, medeni dünya devletleri ve milletleri arasında hatırı sayılır bir mevki kazandıran, şan ve şöhret sahibi kılan unsurların ve vasıtaların başında hiç şüphesiz millî, manevi ve ahlaki değerler gelir. Bu değerler, bizim inançlarımızdan ve geleneklerimizden süzülerek gelen vazgeçilmez değerlerimizdir. Bunların başında vatan, millet, din, dil, devlet ve bayrak gibi değerler gelmektedir. Bu vatan toprakları üzerinde doğup büyüyen ve bu toprakların suyundan, havasından ve çeşitli nimetlerinden yararlanan insanların, söz konusu değerleri koruyup yaşatmak asli görevidir. Mazi ile ati arasındaki bağları güçlendirmeli, geçmiş ile gelecek arasındaki köprüleri sağlamlaştırmalıyız. Birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi bozacak davranışlardan kaçınmalıyız.”
İmam-hatip liselerinin misyonunu ve önemini, bu açılardan anlayıp değerlendirmek gerekmektedir.